Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Chef för internationell verksamhet byts ut

Chefen för Apoteket AB:s internationella satsning Apoteket International, David Kruse, får sluta enligt beslut vid Apoteket AB:s styrelsemöte förra veckan. Enligt Apotekets vd Ann Carlsson har verksamheten inte mött förväntningarna på den internationella marknaden.

Ansvaret för verksamheten kommer istället snart att axlas av Carina Fält, tidigare chef för butiksutveckling inom Ica, som rekryterats till Apoteket AB som chef för det nya affärsområde där bland annat den internationella verksamheten ingår.

Thony Björk, chef för internationella relationer inom Apoteket AB och även ordförande i Sveriges Farmacevtförbund, tar över chefskapet fram tills dess, det vill säga i cirka två månader.

Apoteket Internationals fokus har under de senaste åren främst varit expansion inom dosförpackade läkemedel i Norge och Tyskland. Enheten var tidigare ett dotterbolag till Apoteket AB.

– Apoteket International har inte i tillräcklig grad fått den förväntade utvecklingen på den internationella marknaden, kommenterar Ann Carlsson, vd på Apoteket AB, beslutet om byte av chef för den internationella verksamheten.

Mest läst