Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Märklig hantering”

Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund, uttrycker förvåning över processen som lett fram till det nedkortade apotekarprogrammet i Lund.

– Vi har inte hunnit analysera och ta ställning till själva utbildningen, men vi tycker att hanteringen är märklig. Det har varit väldigt tyst om detta och vi har inte hörts som remissinstans. Vi behöver titta på detta mer men spontant känns det mycket märkligt att receptarier inte får gå den här utbildningen, säger Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund.

– Det har länge varit väldigt svårt att få till stånd en utbildning där receptarier kan läsa upp till apotekare. Nu finns till slut en sådan, på distans i Umeå. I det här fallet har det uppenbart gått betydligt fortare att forcera byråkratins kvarnar, och snabbt få till en utbildning där man inte behöver vara receptarie, utan där tvärtom receptarier ratas, fortsätter hon.

Mest läst