Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Thony Björk: ”Tungt besked”

Förbundsordförande Thony Björk beskriver Astra Zenecas besked idag som ett hårt slag för Sverige och Södertälje. Det är i nuläget oklart hur många av förbundets medlemmar som påverkas. Fackliga förhandlingar inleds på måndag. Förbundet träffar i eftermiddag akademikerföreningen vid Astra Zeneca i Södertälje.

– Det är ett tungt besked Astra Zeneca kommit med idag, då man meddelat att man lägger ned forskningen inom neurovetenskap i Södertälje. Det är ett hårt slag för Sverige, för Södertälje och framför allt för de anställda vid forskningsenheten, där vi har många medlemmar som berörs, säger Thony Björk efter Astra Zenecas besked på förmiddagen.

– Vi har också medlemmar vid Astra Zenecas forskning i Mölndal som påverkas av neddragningarna. Vi vet i nuläget inte hur många som kommer att beröras, men nu gäller det naturligtvis att stödja dessa medlemmar på bästa möjliga sätt.

– Det är också bekymmersamt för svensk farmacevtisk forskning och utbildning att ytterligare FoU verksamhet försvinner från landet, säger Thony Björk.

Mer information senare.

Mest läst