Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bonver: ”Orealistiskt anbud”

Svensk Dos anbud i dosupphandlingen i sjuklövern är orealistiskt, enligt Bonvers vd Tomas Hilmo. Målet med överklagandet är att säkra att en tillräckligt djupgående utvärdering av Svensk Dos anbud har gjorts.

Tomas Hilmo är vd på Bonver, vars dotterbolag Apotekstjänst överklagat tilldelningsbeslutet i den första nationella dosupphandlingen som avser sju mellansvenska landsting.

Svensk Farmaci ringde upp honom och bad honom att förklara varför företaget väljer att överklaga.

– Vi har själva gjort rigorösa kalkyler av de komplicerade ekonomiska och tekniska flödena i dosverksamheten. Vi har pressat kostnader rejält och hamnar ändå betydligt närmare Apoteket Farmacis än Svensk Dos anbud. Svensk Dos har halverat kostnaderna. Att plötsligt hitta så stora intäktsflöden i en väldigt styrd tjänst, flöden som varken vi eller Apoteket Farmaci identifierat, är orealistiskt. Det handlar ju om en enorm skillnad i pris, säger Tomas Hilmo.

– Frågan som infinner sig är om landstingen verkligen gjort en tillräckligt djupgående granskning av Svensk Dos anbud. Det är också det som vi vill få till stånd en oberoende granskning av via vårt överklagande, fortsätter han.

Mest läst