Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Företag måste leva upp till åtaganden”

Apoteksföretagen måste stå för sina åtaganden vad gäller praktikplatser, säger förbundsordförande Thony Björk apropå det ärende som uppmärksammades av Svensk Farmacis bloggare Isabella Stenmark igår.

Isabella Stenmark skrev igår om en student i Göteborg som först erbjöds praktik på apotekskedja A, men innan hon påbörjat praktiken fått jobb på kedja B efter examen.

Apotekskedja A valde då att dra tillbaka hennes erbjudande om praktik.

Enligt avtalen mellan apoteksföretagen och universiteten som anordnar farmaciutbildningar har kedjorna inte rätt att fritt välja studenter till sina apotek.

Svensk Farmaci har sökt ansvariga för praktiken vid apotekarutbildningen i Göteborg för en kommentar till fallet. Vi återkommer med en uppföljning senare.

Sveriges Farmacevtförbund är inte avtalspart och Thony Björk, förbundsordförande, vill inte uttala sig om det specifika ärendet. Han uttrycker ändå viss förvåning över historien som den återgivits i Isabella Stenmarks blogginlägg.

– Med tanke på farmacevtbristen är det mycket viktigt att företagen står för sina åtaganden vad gäller praktikplatser. Det är viktigt för både kåren och branschen, säger Thony Björk.

Mest läst