Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bonver bakom ny dosaktör

Logistik- och filmdistributionsbolaget Bonver på Lidingö står bakom den nya aktören Apotekstjänst AB som vill ge sig in på marknaden för öppenvårdsdos.

Bonver/Apotekstjänst var en av tre budgivare i den första landstingsupphandlingen av dostjänster, som avsåg sju mellansvenska landsting.

Företaget fick dock inte uppdraget. Det gick istället, som Svensk Farmaci kunde berätta igår, till Uppsalabaserade Svensk Dos AB. Bonver/Apotekstjänsts bud var dock det näst mest attraktiva, enligt Inger Nyblom Hermansson, upphandlingsansvarig på Landstinget Västmanland.

Distributionsbolaget Bonver är verksamt inom bland annat logistik samt distribution av filmer via olika teknikplattformar. Bolaget var på 1980-talet först i Sverige med distribution av videofilmer för uthyrning på bensinstationer. Företaget är baserat på Lidingö men har även en enhet i Rosersberg norr om Stockholm.

Svensk Farmaci har utan resultat sökt Tomas Hilmo på Bonver som agerat kontaktperson för anbudet.

Mest läst