Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensk Dos gör stor besparing

Svensk Dos AB siktar på att kapa kostnaden för dos i de sju aktuella landstingen med 90 miljoner kronor årligen, enligt företagets vd Martin Svensson. Företaget planerar en ny ”dosfabrik” i Uppsala.

Som Svensk Farmaci kunde berätta nyss vann det nystartade företaget Svensk Dos AB den första av landstingens klustervisa upphandlingar av dostjänster till apotek, öppenvård och äldreboenden.

– Vi har förberett anbudet sedan upphandlingarna kom ut och tittar nu på nya lokaler, i första hand i Uppsala med tanke på den goda tillgången på farmacevter här, berättar Martin Svensson, vd för Svensk Dos.

– Vår ambition är att utveckla doskonceptet i samarbete med landstingen, men exakt hur får jag återkomma till. Dos är en volymaffär och jag kan säga så mycket att vi har lagt bud i fler än denna upphandling. Nu går vi in i en fas där vi ska upphandla dosmaskiner, logistik med mera, säger han.

Företagets bud innebär en kostnadsbesparing jämfört med nuläget för de sju landstingen på sammanlagt 88-90 miljoner kronor årligen.

– Vi är helt övertygade om att vi kommer att klara oss utan den så kallade dospengen, och istället klara det här på handelsmarginalen, säger Martin Svensson.

Mest läst