Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vd hämtas från Tamrogruppen

Lars Birkeland, en av krafterna bakom den kortlivade satsningen Apotek 1 i Sverige, tar över som vd på Kronans Droghandel. De senaste tre åren har han varit vd på Apotek 1, den största apotekskedjan i Norge.

Lars Birkeland har jobbat på olika befattningar inom apoteksområdet sedan 2001. Han har varit anställd inom Tamro-koncernen i elva år, bland annat som finansdirektör på koncernnivå. Han byggde upp Apotek 1-kedjan i Sverige som sedan såldes. De senaste tre åren har han varit vd på Apotek 1 i Norge.

Lars Birkeland är ekonom med huvudinriktning på finansiering, nationalekonomi, ledarskap och marknadsföring.

I samband med att Birkeland tillträder slås avdelningarna marknad, sortiment och inköp på Kronans Droghandel ihop till en enhet.

Jonas Levin, som varit tillförordnad vd, blir chef över den enheten.

Lars Birkeland betonar farmacin i dagens pressmeddelande från Kronans Droghandel.

– En av mina erfarenheter är att det är viktigt att hålla fast vid apotekens kärnverksamhet, farmacin, men samtidigt inte glömma att kunderna har många behov som det är naturligt att apoteken hjälper dem med, säger han.

Mest läst