Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förbund växer i orolig tid

Bara under november fick Sveriges Farmacevtförbund 123 nya medlemmar. Oron på apoteksmarknaden kan vara en förklaring enligt förbundsdirektör Kristina Niemi. UPPDATERAD 15:56

Efter att medlemsutvecklingen för förbundet under en period varit ganska stillastående på totalen, sköt den fart under senhösten. Under november fick förbundet 123 nya medlemmar, mot runt 30 en “normalmånad”. En stor andel av de nya är studerandemedlemmar.

– I tider när arbetsmarknaden är orolig finns det förstås en trygghet i att tillhöra ett starkt förbund. Jag hoppas också att det här beror på att många tilltalas att vi driver viktiga frågor, exempelvis nollvisionen för läkemedelsrelaterade problem, säger förbundsdirektör Kristina Niemi.

I november hölls förbundets fullmäktigemöte, där styrelsen 2010 beviljades ansvarsfrihet men fick kritik med anledning av avsättningar till dotterbolaget Farmacevtföretagarna.

Den debatten tycks dock inte ha påverkat förbundets medlemsutveckling nämnvärt. 29 personer utträdde under november, vilket är ungefär som vanligt, och hittills i december är antalet personer som avslutat sitt medlemskap också i linje med det normala.

FOTNOT: I en tidigare version av artikeln fanns två något felaktiga sifferangivelser. Svensk Farmaci beklagar detta.

Mest läst