Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Doc Morris stänger 16 apotek

Ryktet om att Doc Morris ska stänga apotek har surrat en tid sedan butikslägen funnits till försäljning. Nu bekräftar företaget att 16 apotek kommer att stänga, varav de flesta redan vid årsskiftet. 58 tjänster, varav en hög andel i Västsverige, berörs.

Doc Morris har expanderat aggressivt – men nu haltar alltså bolaget och stänger 16 apotek vid årsskiftet.

Företaget säger sig ha identifierat 16 apotek som inte utvecklats tillräckligt bra hittills.

Samtidigt betonar företaget att åtta nya apotek kommer att öppna under januari och februari.

”Företagets ambition är att omplacera så många som möjligt. Det kan röra sig om vakanser på andra apotek på samma ort eller arbetstillfällen på de nya apotek som ska öppnas i början av nästa år. Förhandlingar med de fackliga organisationerna när det gäller driftinskränkning, turordningskrets och omplaceringsprocess har avslutats”, skriver företaget på sin hemsida.

– Sedan vi öppnade vårt första apotek i Sverige har konkurrensen på apoteksmarknaden blivit allt hårdare. Därför behöver vi nu genomföra dessa förändringar, säger Johan Wiklund, tillförordnad vd på Doc Morris, i ett pressmeddelande som lades ut vid 12-tiden.

Liksom vid Medstops neddragningar som aviserades förra veckan, drabbas västra Sverige relativt hårt. 6 av de 16 apoteken som ska stängas ligger i Västra Götaland och Halland. Läs hela listan på apotek som ska stängas på Dagens Apotek.

Mest läst