Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Praktikmöte utan ersättning

Den infekterade ersättningsfrågan debatterades inte alls vid gårdagens SNAPS-möte om apotekspraktiken i Göteborg. Sveriges ledande ”apotekspraktikexpert” höjde motivationen hos flera studenter.

Ett 60-tal studenter deltog vid mötet, som arrangerades av det nationella farmacistudentorganet SNAPS.

Deltog gjorde bland andra Andy Wallman, universitetslektor vid Umeå universitet, som nyligen lade fram en avhandling vid Uppsala universitet om apotekarutbildningens praktikmoment.

– Många tyckte att hans föreläsning var inspirerande och jag tror att den ökade motivationen att genomföra praktiken för många, säger Tobias Damgaard, en av de deltagande studenterna.

Andy Wallman välkomnar initiativet.

– Det här var ett bra möte som skulle kunna upprepas i Uppsala. I Umeå håller jag redan en föreläsning om praktiken för förstaårsstudenterna. Praktiken innebär ett stort egenansvar när det gäller lärandet, något som alla studenter kanske inte är redo för, säger Andy Wallman.

– Det var också roligt att se att studenter som har långt kvar till praktiken var med och lyssnade.

Representanter för programkommittén för apotekarutbildningen i Göteborg deltog också.

– Det blev en bra diskussion om studenternas roll under praktiken. I debatten framfördes bland annat önskemål att under praktiken få se mer av de olika roller som apotekare kan ha på apotek, säger Tobias Damgaard.

Kom ersättningsfrågan upp?

– Nej, eftersom ingen av de som deltog kunde påverka den frågan så var det inte rätt forum för det.

Mest läst