Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lilly och Hjärtat i samarbete

Samarbeten mellan apotek och läkemedelsbolag blir allt vanligare på den omreglerade apoteksmarknaden. Nu ska sexologen Malena Ivarsson turnera på Hjärtats apotek i ett samarbete mellan apotekskedjan och Lilly.

Det är Lillys pågående kampanj ”Mannens Bästa” med inriktning på erektil dysfunktion som nu tar plats på Hjärtats apotek.

På turnén medverkar förutom Malena Ivarsson även sexologen Eddie Sandström. Den genomförs under oktober på Hjärtat-apotek i Stockholm, Göteborg, Linköping, Västerås och Malmö.

Apoteksomregleringen har fött en rad samarbetsprojekt mellan apotek och läkemedelsbolag. Sedan tidigare har Kronans Droghandel samarbetsprojekt med Pfizer om rökavvänjning och med Sanofi Aventis om diabetes.

KD har också, precis som Hjärtat, samarbetat med Lilly med inriktning på erektil dysfunktion. Det skedde i maj 2010, men det projektet hade en annan inriktning än det nuvarande mellan Hjärtat och Lilly.

– Det är helt nytt att vi lägger en sådan här turné på apoteken och har tillgång till deras rådgivningsrum, säger Elisabeth Järvheden, marknadschef för Cialis på Lilly, till Svensk Farmaci.

Även Apoteket AB har pågående samarbetsprojekt med läkemedelsbolagen Pfizer och Abbott.

Mest läst