Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjälp till att utveckla Svensk Farmaci!

Förbundsmedlemmarnas åsikter efterlyses inför den fortsatta utvecklingen av Svensk Farmaci-sajten.

För ett halvår sedan bytte anrika Farmacevtisk Revy namn och skrud.

Jag hade själv uppdraget och i det låg även att samtidigt lansera en tillhörande sajt – en självklarhet för alla tidningar med självaktning i dagens läge.

Valet föll på en nyhets- och bloggsajt med fokus på viktiga professionsfrågor och branschnyheter inom apotek och läkemedel. Kvalitet och nyhetstempo var några av ledorden.

Av kostnadsskäl valde vi bort något som hade varit roligt: En genomgripande, fördjupad och fortbildande bevakning av läkemedelsområdet. Men det är något som medlemmarna kan få från många andra källor, och bör kanske inte vara den primära uppgiften för ett mindre fackförbunds kanaler. I den tryckta tidningen kommer vi dock i några temablock per år ta grepp om utvecklingen inom specifika terapiområden.

Nu har sajten varit i gång i ett drygt halvår. Jag har fått en del glada tillrop men när utvecklingen nu går in i fas 2 känns det, precis som inför lanseringen, viktigt att stanna upp ordentligt och samla in synpunkter från er medlemmar – och från andra läsare för den delen.

Fundera gärna en stund, och maila in dina spontana åsikter. Det behöver inte vara strukturerat eller enormt genomtänkt, men helst konstruktivt förstås.

Här är några möjliga utgångspunkter:

Hur tycker du sajten fungerar idag, utifrån dina behov?

Bör inriktningen revideras? Mer åt det vetenskapliga hållet eller mer populärt?

Är sajten viktig eller är nischen apotek/läkemedel redan tillräckligt mediebevakad?

Bör sajten även fortsatt stå på egna ben, eller borde den integreras med förbundets egen sajt eller rentav någon annan sajt/redaktion?

Vilka specifika frågor bör vi bevaka? Vilka funktioner saknas på sajten?

Som ni märker av frågorna är vi öppna för förändringar i olika riktningar. Förbundets och tidningens resurser är små och det är viktigt att vi använder dem rätt.

Alla tycker olika och jag gissar att åsikterna blir ganska spridda. Men det faktum att vi är ett litet förbund gör varje medlems möjlighet att påverka större.

Jag är just nu främst ute efter input på sajten – men tyck gärna till om tidningen också.

Hör av dig!

Mest läst