Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Mässa hoppas på fler farmacevter

Apoteksmässan i Kista utanför Stockholm, som arrangeras för andra året, inleds idag.

Deltagarna kan bland annat se fram emot att lära sig mer om djurmedicin. I ett seminarium idag, onsdag, berättar veterinären och professorn Hans Kindahl från Lötsberga djurklinik om sjukdomarna bakom djurreceptet och i morgon finns möjlighet att lära sig mer om egenvård som passar sällskapsdjur. 

– Den här satsningen på djurmedicin är helt ny för i år, säger mässans projektledare Johanna Holmudd.

Sveriges Farmacevtförbund arrangerar i morgon, torsdag, ett seminarium om utvecklingen inom hälsotjänster på apotek. Benny Beitner, apotekare på Leo Pharma, berättar om erfarenheter från Storbritannien. Carin Svensson och Lars-Åke Söderlund berättar om Kronans Droghandels respektive Apoteket AB:s verksamhet inom området. Den efterföljande debatten leds av Svensk Farmacis chefredaktör Nils Bergeå Nygren.

I fjol lyste apotekspersonalen med sin frånvaro på mässan, som istället dominerades av leverantörer och personal från apotekskedjornas huvudkontor. Nu satsar arrangörerna på temaaktiviteter riktade till läkemedelsansvariga och apotekschefer. Nytt i år är också att seminarieprogrammet är framtaget i samarbete med Sveriges apoteksförening.

Mest läst