Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rydberg bäst i Båstad

Vårdapotekets vd vann alla sina tio matcher och tog en prestigefylld seger i singeln i apoteksbranschens tennismästerskap Apoteken Open i Båstad i fredags.

Stabila grundslag och låg felprocent var segerreceptet för Tony Rydberg, som förutom apoteks-vd också är ordförande i Höllvikens tennisklubb. Rydberg försvarade med segern sin titel från 2009.

Tvåa i singelturneringen med nio segrar blev Per Karlsson, som till vardags är chef på Apoteket AB:s expeditionsapotek på länssjukhuset Ryhov i Jönköping. 

Nils Bergeå Nygren, Svensk Farmacis chefredaktör, kom på tredje plats med åtta segrar.

Fyra blev Jan Åderman, regionchef inom Apoteket AB i Södra Götaland, med sex vinster.

Dubbelturneringen vanns av Per Karlsson i par med Åke Ekman, konsult, före Bengt Åstrand, Vårdapoteket och Nils Bergeå Nygren.

Apoteksaktörer som Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen och Vetap var också representerade i tävlingen. Johan Wallér, vd för Svensk Apoteksförening, var på plats som åskådare och “gav sin välsignelse” till arrangemanget.

Turneringen har funnits i ungefär ett halvt decennium, men tog ett uppehåll i fjol på grund av all turbulens kring omregleringen.

Tidigare hette turneringen Apoteket Open, men efter omregleringen har namnet ändrats till det företagsneutrala Apoteken Open.

– Efter omregleringen, när alla inte arbetar i samma bolag längre, blir sådana här möjligheter att träffas och ha roligt över företagsgränserna viktiga. Nästa år hoppas vi på ännu fler deltagare, gärna fler kvinnor så att vi kan ha en damklass, säger Tony Rydberg.

Av årets elva deltagare var tio män.

Fler bilder från Båstad läggs inom kort ut på Svensk Farmacis facebooksida.

Mest läst