Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensk Farmaci-bloggare ny ordförande

I helgen valdes en ny styrelse för Sveriges Farmacevtförbunds studentsektion. Sandra Ghebremariam, apotekarstudent och bloggare här på sajten, blir ny ordförande.

Sandra Ghebremariam ersätter Boris Pendic som ordförande i sektionen och blir också suppleant till förbundsstyrelsen.

– Jag har många tankar och idéer om hur man till kan arbeta för att förbättra den farmacevtiska grundutbildningen. Jag ser fram emot att göra en insats för förbundet och att jobba med de farmacevtiska professionernas framtid, säger Sandra Ghebremariam.

Vice ordförande och ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen blir Fredrik Malmqvist, även han apotekarstudent vid Uppsala universitet.

Den nya styrelsen tillträder i höst.

Valet gjordes i samband med det kombinerade sektionsmöte och utbildningsaktivitet som genomfördes i Uppsala i helgen.

– Viktiga fokusfrågor för sektionens kommande arbete blir utbildningarnas innehåll och kvalitet, egenvårdsutbildning i samband med apoteksarbete under utbildningen och den omdebatterade praktikfrågan, säger Celina Swing, studentombudsman med ansvar för studentsektionen på förbundskansliet.

Övriga ledamöter i den nya styrelsen är Linda Ludvigsson, receptariestudent i Kalmar, Calle Anglevåg, receptariestudent i Karlstad, Christopher Ayres, apotekarstudent i Göteborg samt Marcus Wanselius, Therese Ståhl, Melad Kandila och Sail Kandila, alla apotekarstudenter i Uppsala.

Mest läst