Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtat tar flest praktikanter

40 procent av farmacistudenterna som ska göra praktik i höst gör det hos Apotek Hjärtat. Men det behöver inte betyda att kedjan är populärast, anser studenter.

56 blivande receptarier och apotekare gör i höst praktik på något av Apotek Hjärtats apotek, vilket motsvarar nära 40 procent av praktikanterna, meddelar bolaget.

Det betyder att ungefär fyra gånger fler studenter gör praktik inom Hjärtat än hos ”tvåan” Apoteket AB.

Apotek Hjärtat har tidigare gjort riktade insatser för att öka intresset att göra praktik inom bolaget, bland annat ett informationsmöte på Kårhuset Pharmen i Uppsala.

Att Apotek Hjärtat skulle vara ”populärast” bland studenterna, baserat på siffrorna, är dock ingen självklarhet, anser Therese Ståhl, apotekarstudent på termin 6 och lokal ordförande i Sveriges Farmacevtförbunds studentsektion.

– Att många gör praktik på Hjärtats apotek jämfört med andra kedjor kan bero på att de erbjuder fler platser, var apoteken ligger geografiskt med mera, säger hon.

Enligt Apotek Hjärtat har företaget kunnat erbjuda många praktikplatser, eftersom många apotek anmält intresse för att ta emot studenter.

Har skillnaderna mellan kedjorna när det gäller studenternas villkor, bland annat ersättningen för fördyrande omständigheter, varit avgörande?

– Nej, jag tror inte det, säger Therese Ståhl.

Mest läst