Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Erica Hagblom åter på Läkemedelsverket

Branschprofilen Erica Hagblom har återvänt till Läkemedelsverket efter en tid som kvalitetschef på apotekskedjan Doc Morris.

Erica Hagblom, tidigare utredare på Läkemedelsverkets inspektionsenhet och verkets kanske främsta expert på apoteksområdet, var en av Läkemedelverkets viktigaste personer i arbetet inför omregleringen.

I början av 2010 bytte hon spår och blev kvalitetschef på den nya apotekskedjan Doc Morris.

Men sedan slutet av mars är hon tillbaka på Läkemedelverket i Uppsala i en ny roll. Hon arbetar nu som projektledare på det nystartade ledningskansliet, med ett aktuellt regeringsuppdrag om utvidgad utbytbarhet.

– Jag är glad att jag tog chansen och fick vara med och starta upp Doc Morris verksamhet, det var på många sätt en naturlig fortsättning på det arbete jag hade gjort i många år på verket, säger Erica Hagblom till Svensk Farmaci.  

– Men när den här nya möjligheten dök upp så passade den mig väldigt bra. Arbetet är mer på strukturell nivå jämfört med på Doc Morris, där min roll var operativ.

Mest läst