Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronoberg största vinnaren

I Kronobergs län har antalet apotek ökat med 38 procent efter reformen – mest i landet procentuellt räknat. I absoluta tal är de nya apoteken flest i Stockholm där 52 nya öppnat – nästan var fjärde nyetablering efter omregleringen.

Det framgick vid Sveriges Apoteksförenings presentation av Apoteksbranschens årsrapport för 2010 under förmiddagen.

Gotland är det enda län som inte fått några nyetableringar hittills. Ett nytt Boots-apotek ska dock starta inom kort i Visby.

De län som är de största vinnarna sett till antalet nya apotek, i procent räknat, är Kronobergs län (8 nya apotek, +38,1 procent), Södermanlands län (8 nya, +33,3 procent), Stockholms län (52 nya, +32,7 procent) och Uppsala län (9 nya, plus 32,1 procent.

Mest läst