Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fantastiskt studentliv

Universitetslivet här i Kanada är helt fantastiskt, fyllt med aktiviteter vid sidan om skolan. Det finns en “Studentunion group association” som består av en mängd olika studentgrupper som riktar in sig på alla möjliga olika intressen såsom dans, språk, matlagning, basket, fotboll etc.

Där jag bor är folk också väldigt engagerade och i princip varje dag händer någonting speciellt på campus. Jag är bara förvånad över studenterna som har tid att engagera sig så mycket. Många jobbar även vid sidan om plugget för att ha råd med sina utgifter.

I min klass berättade en av eleverna att förutom studierna är det också obligatoriskt att fylla ut ett visst antal timmar med volontärarbete under året.

Att införskaffa arbetslivserfarenhet under utbildningens gång är något som satsas mycket på. Jag tycker att detta borde införas mer i Sverige också. Praktiska moment gör att det man lär sig i skolbänken blir mer applicerbart och mindre abstrakt. Ett sätt att få ut så mycket som möjligt av sin utbildning.

Denna vecka hade jag min första patientkonsultation i kommunikationskursen, vilket gick helt okej men jag behöver definitivt öva mer.

Att ställa rätt frågor för att få tillräcklig medicinsk information från sin patient är inte alltid helt lätt. Det är viktigt att lyssna ordentligt och vara övertydlig i sina frågor och informationen som ges ut.

Misstaget blir ofta att man gör antaganden om att patienten förmodligen vet vad man menar när de i själva verket inte har någon aning.

Mest läst