Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Karin Tegmark Wisell lämnar FHM och blir hälsoambassadör

Karin Tegmark Wisell utses till Sveriges ambassadör för global hälsa. Socialstyrelsens avgående gd Olivia Wigzell tar tillfälligt över som generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Regeringen har efter samråd med generaldirektör Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten beslutat att hon lämnar sitt nuvarande uppdrag och i stället ska ha ställning som ambassadör för global hälsa på Regeringskansliet.

— Dagens utnämning bidrar till regeringens ambition att kraftsamla och stärka Sveriges roll i arbetet med hälsofrågorna. Jag välkomnar Karin Tegmark Wisell till teamet och ser fram emot att arbeta tillsammans, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) i ett pressmeddelande.

Ny vikarierande generaldirektör på Folkhälsomyndigheten blir Olivia Wigzell, vars förordnande som Socialstyrelsens generaldirektör löper ut den 30 september 2024.

En ny ordinarie generaldirektör kommer att rekryteras i en öppen ansökningsprocess enligt gängse rutiner skriver regeringen.

Karin Tegmark Wisell blir den tredje generaldirektören inom hälso- och sjukvårdssfären som lämnar sitt uppdrag sedan årsskiftet. I slutet av maj meddelades att Sofia Wallström, generaldirektör för Ivo, lämnar och blir ny vd för Lif – de forskande läkemedelsföretagen.

Även Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), lämnar sitt uppdrag meddelar regeringen i ett annat pressmeddelande. Hon blir ny landshövding i Gotlands län.

Läs mer >> Ivos gd Sofia Wallström lämnar sin post och blir ny vd på Lif

Mest läst