Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Amazon utökar sitt apotek med fler läkemedel och fler farmaceuter

Den amerikanska nätjätten erbjuder alla i det statliga sjukförsäkringssystemet tillgång till 60 receptbelagda generiska läkemedel och farmaceut dygnet runt.

Som Svensk Farmaci tidigare har uppmärksammat lanserade amerikanska Amazon sitt eget nätapotek Amazon Pharmacy i november 2020, en månad efter det att e-handelsjätten öppnat sin svenska sajt.

Nu utökas tjänsten för bolagets stamkunder, det bolaget kallar Primekunder, så att den månatliga abonnemangstjänsten Rxpass, täcker in en rad olika generiska läkemedel till de som är inskrivna i det offentligt finansierade sjukförsäkringssystemet Medicare, skriver Amazon i ett pressmeddelande.

Enligt Amazon får nu 50 miljoner fler människor möjlighet att för 50 kronor per månad få en prenumeration som ger dem tillgång till 60 receptbelagda generiska läkemedel, farmaceut dygnet runt och gratis hemleverans.

— Alltför länge har apotek varit “one-size fits all”. Amazon bygger ett modernt apotek skräddarsytt för dagens kund, säger Amazon Pharmacys vice vd John Love i pressmeddelandet.

I dag finns Amazon Pharmacy bara i USA. 2020 sa Jonas Arnberg till Svensk Farmaci att Amazon inte skulle ses som ett hot i den svenska apoteksbranschen där e-handeln redan har en väldigt hög konkurrenskraft i snabbhet, pris och utbud.

— Att komma in med varumärket Amazon nu tror jag inte är så lätt. Jag tror därför inte att det är någon i apoteksvärlden som blir stressad av detta. Då har man betydligt många fler utmaningar närmare till hands, sa Jonas Arnberg.

Läs mer>> Nu kommer Amazon Pharmacy

Meds säljer produkter hos Amazon

Mest läst