Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nytt life science­-samarbete mellan Stockholm och Uppsala

Region Stockholm och Region Uppsala går samman i ett nytt life science-samarbete.

Målet med det nya life science-samarbetet mellan regionerna är att Stockholm-Uppsalaregionen ska bli en av världens ledande life science-regioner.

— Många innovationer som förbättrar hälsa och räddar liv världen över har sitt ursprung i Stockholm-Uppsalaregionen. Genom att arbeta tillsammans kan vi stärka förutsättningarna för life science-näringen i vår region och attrahera nödvändiga investeringar. Nu tar vi ett kliv framåt tillsammans med målet att Stockholm-Uppsalaregionen ska bli en av världens ledande life science-regioner, säger Helena Proos (S) regionstyrelsens ordförande i Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Båda regionerna har undertecknat en avsiktsförklaring för samarbetet. Förhoppningen framåt är bland annat att regionernas universitet, företag och kommuner ska samarbeta mer som till följd av samarbetet och syftet är bland annat att marknadsföra regionen gentemot övriga världen för att locka kompetens och investeringar. 

— De senaste 10-15 åren har sektorn vuxit kraftigt i Stockholm. Företagen blir fler, Hagastaden som en unik plats för forskning och företagande har vuxit fram och Karolinska Universitetssjukhuset rankas nu högst av alla sjukhus i Europa. Med ett stärkt samarbete mellan Stockholm och Uppsala kan vi marknadsföra oss globalt, säger Aida Hadžialić (S), finansregionråd och regionstyrelsens ordförande i Stockholm, i pressmeddelandet.

Mest läst