Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Liga åtalas för stölder på apotek

Fem personer åtalas för att vid olika tillfällen stulit apoteksvaror för närmare 78 000 kronor.

En kvinna och fyra män åtalas för upprepade stölder på bland annat apotek, det framgår av en stämningsansökan som lämnats in till Borås tingsrätt.

Samtliga apoteksstölder skedde under oktober och november 2023 och de fem misstänka personerna ska ha stulit apoteksvaror till ett värde av närmare 78 000 kronor från fem apotek i Varberg, Lidköping, Mariestad, Jönköping och Kristianstad.

På Kronans Apotek i Varberg kom ligan över apoteksvaror för 18 197 kronor och på Kronans Apotek i Lidköping varor för 10 931 kronor. I Jönköping lyckades ligan ta varor för 19 913 kronor från Kronans Apotek.

På Apotek Hjärtat i Mariestad kom de över apoteksvaror för 17 985 kronor och på Apoteket i Kristianstad varor för 10 531 kronor.

Förutom apoteksstölderna har ligan också vid flera olika tillfällen stulit smink och sportartiklar från Kicks, Bangerhead, Åhléns och XXL. Totalt har värdet på alla produkter, inklusive apoteksvarorna, uppgått till 357 800 kronor. På Kicks i Skövde kom ligan över varor för 99 000 kronor.

I stämningsansökan framgår att flera av brotten bör bedömas som grova “eftersom gärningen i ingått som ett led i en brottslighet som utövats yrkesmässigt och systematiskt, efter särskild planering och rollfördelning samt sammantaget avsett betydande värde.”

Mest läst