Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Man åtalas för apoteksrån – sa sig ha kniv

En man åtalas för två fall av rån efter att ha rånat samma apotek i Kungshamn två gånger samma dag.

Det var i slutet av januari förra året som ett apotek i Kungshamn i Sotenäs utsattes för dubbla rån. En man tvingade till sig läkemedel för närmare 50 kronor och försvann sedan från platsen. Mannen hotade dock personalen genom att säg att han var beväpnad med kniv, rapporterar Bohusläningen.

Kort efter den första händelsen kom mannen tilllbaka och tvingade till sig läkemedel för närmare 350 kronor.

— Det är en man som kom in och sa att han ville ha medicin. När personalen svarade nej slog mannen sönder ett plexiglas, hoppade över disken och plockade på sig, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen, i samband med händelsen, skriver Bohusläningen.

Polisen grep senare samma dag en man i 25-årsåldern som misstänktes för rånen, det är nu samma man som åtalas för två fall av rån. I andra hand yrkar åklagaren att mannen ska dömas för stöld, olaga hot och skadegörelse. Den misstänkte mannen förnekar brott och säger i polisförhör att han inte minns händelsen. Mannen finns dock med på övervakningsfilm och bilder från brottsplatsen, rapporterar tidningen.

Apoteket yrkar på nästan 2 000 kronor i skadestånd för de stulna läkemedlen och skadegörelsen på plexiglaset.

Ingen skadades fysiskt i samband med rånen.

Mest läst