Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ägarens svar: Krävs att en farmaceut är på plats

Bristande öppettider på ett apotek utanför Kiruna har fått kunderna att surna till. Ägaren Kronans apotek förklarar det med svårigheter att bemanna apoteket med en farmaceut.

I Vittangi utanför Kiruna är apotekets bristande öppettider ett problem för kunder och patienter. Apoteket ska vara öppet mellan 9-16:30 på vardagar med en timmes lunchstängning, men så serinte verkligheten ut. Det skriver Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Tidningen har pratat med flera kunder som är starkt kritiska till att apoteket ofta är stängt och att det dessutom är bristfällig information om det från ägaren Kronans apotek.

— Igår skulle jag hämta viktig medicin. Jag tittade på Kronan apoteks sida på nätet och såg att det skulle vara öppet från klockan 9 och när jag kom hit för att hämta medicinen så var det stängt. Det stod ingenting på dörren och på nätet stod det att det skulle vara öppet. Jag fick ta bilen och åka in till Kiruna och hämta den. Det blir 15 mil för medicinen, säger Mariann Hansi, en av kunderna som NSD har pratat med, till tidningen.

Kronans apotek förklarar bristande öppettider på apoteket i Vittangi med att de haft problem med bemanningen.

“Det krävs att en farmaceut är på plats för att vi ska kunna ha apoteket öppet. Därför har vi tagit hjälp från apoteket i Kiruna med bemanning. Tyvärr drabbades personalen i Kiruna av sjukdom, vilket gjorde att vi även behövde korrigera öppettiderna i Vittangi,” skriver Lisa Regnér, kommunikationsstrateg vid Kronans Apotek i ett mejlsvar till NSD.

Hon ugger att apotekets hemsida kommer nu att korrigeras för att ge rätt information till kunderna.

“Vi är otroligt ledsna över att detta drabbar våra kunder och kommer uppdatera hemsidan med rätt öppettider och information direkt. Vi gör allt vi kan för att arbeta fram en lösning för att kunna ha apoteket öppet framåt,” skriver Lisa Regnér till NSD.

Mest läst