Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Astra Zeneca varslar 200 medarbetare i Mölndal

Presstalesperson Karl-Johan Karlsson bekräftar att ett varsel har lagts till Arbetsförmedlingen men vill inte säga vilka avdelningar som berörs, skriver Göteborgs-Posten.

Det svensk-brittiska läkemedelsbolaget Astra Zeneca bekräftar för Göteborgs-Posten att de varslar 200 personer vid anläggningen i Mölndal. I en skriftlig kommentar till tidningen lyfter företaget att antalet anställda i Mölndal totalt sett ökat under de senaste åren, att man har över 3 000 anställda där och att det inte handlar om några nedskärningar.

“Tvärtom, vi fortsätter att växa och rekryterar ständigt nya medarbetare, både globalt och till forskningsanläggningen i Mölndal”, skriver Astra Zeneca.

Som svar på frågan varför man nu varslar 200 hänvisar presstalesperson Karl-Johan Karlsson till det skriftliga uttalandet där det står:

”Vi ser dock kontinuerligt över vår verksamhet, globalt och i Sverige, för att säkerställa att vi har rätt närvaro runtom i världen för att skapa bästa möjliga förutsättningar för vår verksamhet, hållbar tillväxt och leveranser av läkemedel till patienter runt om i världen, nu och i framtiden”.

Mest läst