Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekare som förfalskade recept anmäls till Ivo

Apotekaren förfalskade recept både till sig själv och kunder. Efter händelsen har flera rutiner setts över på det aktuella apoteket, uppger SVT Nyheter Blekinge.

Under sex månader skrev apotekaren ut pappersrecept till sig själv och andra personer och uppgav olika läkare som fiktiva förskrivare. Hen har också manipulerat befintliga recept genom att ändra till större förpackning, lämna ut förskriven mängd till kund och sedan behålla de bortplockade tabletterna själv, uppger SVT Nyheter Blekinge.

Apotekaren polisanmäldes, stängdes av under utredningen och fick efter resultatet lämna sin tjänst. Apotekaren har också anmälts till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg enligt patientsäkerhetslagen.

Enligt rutiner får inte farmaceuter registrera recept till sig själv och efter händelsen har flera rutiner setts över på det aktuella apoteket i Blekinge.

Mest läst