Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Året bjuder på spännande möjligheter”

2024 är fyllt med spännande påverkansmöjligheter och jag har höga förhoppningar och ambitioner för det här året. Framför allt i min roll som din ordförande. Det skriver förbundsordförande Agnieszka Madej i en ny krönika.

2024, det har en bra klang. Jämnt och bra. Jag har höga förhoppningar och ambitioner för det här året. Framför allt i min roll som din ordförande.

Året är fyllt med spännande påverkansmöjligheter. Vid årets början är det dags för Vårdarenan, där jag deltar i ett panelsamtal om läkemedelsförsörjningen. Jag representerar även förbundet i ett panelsamtal tillsammans med Svensk sjuksköterskeförening på temat läkemedelshantering i kommunal hälso- och sjukvård.

Längre fram kommer jag att möta de nordiska fackförbunden på farmaciområdet genom Nordisk farmaceutunion (NFU), där Sveriges farmaceuter ingår. Trots att vi geografiskt ligger nära varandra, finns det viktiga skillnader i farmaceutisk praxis. Dessa diskuterar och studerar vi tillsammans under våra årliga möten.

Under året pågår flera olika regeringsuppdrag som berör oss farmaceuter, det blir spännande att följa dem. Exempelvis Läkemedelsverkets uppdrag att förebygga och hantera rest- och bristsituationer avseende läkemedel, eller TLV:s förslag om beredskapsapotek.

Det ska även bli intressant att se vad den pågående vetenskapliga utvärderingen vid Uppsala universitet om apotekens läkemedelssamtal visar samt TLV:s slutrapport – är farmaceutiska tjänster något som vi kommer att ha på apotek framöver?

Som jag nämnt tidigare i krönikor och i julbrevet till dig som medlem, sker det flera förbättringar inom förbundet som du kommer att ha nytta av. Vi erbjuder fler karriärförmåner och vi lanserar en ny hemsida. Under året kommer vi även att lansera en ny digital föreläsningsserie. I varje avsnitt får du lära dig mer om olika aktuella ämnesområden som är kompetenshöjande för dig. Jag hoppas att vi möts digitalt på dessa.
Jag önskar dig en underbar start på det nya året med bra klang.

Tre medlemsförmåner som jag kommer att använda 2024

● En av de senaste karriärtjänsterna som förbundet erbjuder: LinkedIncoachning.
● Rabatt på hotellövernattning.
● Delta på de event och seminarier som förbundet håller under våren.

Mest läst