Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket i nytt samarbete för ökad trans­parens och hållbarhet

Apotekets vision inkluderar omtanke om miljö, arbetstagare och lokalsamhällen där deras produkter tillverkas, enligt chefsfarmaceut Louise Skalin.

Apoteket AB samarbetar med leverantörer varav många finns i Sverige och EU, men ofta fortsätter värdekedjan till länder där riskerna är högre både för arbetare och miljö.

Därför väljer Apoteket att bli medlem i organisationen Ethical Trading Initiative Sverige. ETI Sverige är en medlemsorganisation som verkar för hållbara affärsmetoder, ökad transparens och spårbarhet i hela värdekedjan, från råvara till tillverkning och slutkonsument.

— Vi har arbetat för visionen ett liv i hälsa i över 50 år. Visionen inkluderar inte bara omtanke om våra kunder och medarbetare här i Sverige, utan också omtanke om miljö, arbetstagare och lokalsamhällen där våra produkter tillverkas. Nu förstärker vi vårt ansvarstagande genom att gå in som medlemmar i ETI Sverige, säger Louise Skalin, chef för kvalitet, hållbarhet och farmaci på Apoteket i ett pressmeddelande.

Mest läst