Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fastighets­entreprenör delägare i Apotea – och Meds

Fastighetsentreprenören Ilija Batljan är delägare i Apotea – samtidigt som han också äger aktier hos konkurrenten Meds, rapporterar Dagens industri.

Det är i ett stämmoprotokoll, som Dagens industri har tagit del av, från november förra året som Ilija Batljan för första gången dyker upp som offentlig aktieägare i Apotea. Tidningen rapporterar att fastighetsentreprenören totalt äger 2,4 procent av Apotea, vilket gör honom till åttonde största
ägare.

Det framgår inte i protokoller exakt när inköpen skedde eller vem Ilija Batljan köpt aktierna i från, men enligt uppgifter till Dagens industri ska affären gått igenom redan 2021 och vara värld cirka 134 miljoner kronor. 

Samtidigt äger Ilija Batljan också aktier hos konkurrenten Meds, där han med sin 6,9 procent är tredje största ägaren. Men han är inte representerad i styrelsen i något av de två konkurrerande nätapoteken.

Ilija Batljan har tidigare varit vd för SBB, som han också grundat och är huvudägare i. Han har sedan tidigare sålt alla eller merparten av sina aktier inom tekniksektorn som Doktor.se, Exeger och Yabie, enligt Di.

Varken lija Batljan heller Apoteas vd och grundare Pär Svärdson har gått att nå för kommentar, enligt Di.

Mest läst