Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Läkemedels­verkets gd ny ord­förande för euro­peiskt nät­verk

Björn Eriksson är hedrad och glad över att bli ordförande för europeiska läkemedelsmyndigheternas ledningsgrupp.

HMA, Heads of Medicines Agencies, består av generaldirektörerna för läkemedelsmyndigheter i 27 EU-länder samt Norge, Island och Liechtenstein. Tillsammans med den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och Europeiska kommissionen utgör HMA det europeiska läkemedelsregulatoriska nätverket.

Arbetet i HMA samordnas av en ledningsgrupp med en ordförande. Det är den rollen som Läkemedelsverkets generaldirektör Björn Eriksson nu tilldelats.

— Jag är hedrad och glad över att ha fått det här förtroendeuppdraget. Att samverka utanför myndighets- och landsgränser är viktigt och blir alltmer angeläget. Vi har stort utbyte av varandra och det finns många vinster med att samordna arbetet på europeisk nivå. Vårt inflytande ska kunna vara till nytta för svenska patienter, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Björn Eriksson har suttit i ledningsgruppen för HMA sedan 2021. Det formella överlämnandet av ordförandeklubban görs i februari 2024.

Mest läst