Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nytt lager kan innebära nya farmaceut­jobb

Apotea planerar att bygga ett nytt logistikcenter i Holmagärde i Varberg, vilket bland annat kommer innebära upp till 400 arbetstillfällen för logistikmedarbetare och farmaceuter, enligt ett pressmeddelande.

Det nya lagret ska enligt ett pressmeddelande erbjuda snabbare leveranser till boende i Syd- och Västsverige och Göteborg och Malmö. Apotea har idag ett logistikcenter i Morgongåva i Uppsala.

I ett mejl till Svensk Farmaci uppger Apotea att de “räknar med att ha plats för upp emot 100 farmaceuter på sikt” i det nya lagret.

– Vi bygger för framtiden – för att kunna växa och hantera en ökande efterfrågan. Samtidigt ser vi fram emot att kunna erbjuda en ännu snabbare service i västra och södra Sverige. Den totala kapaciteten när båda våra anläggningar kör på full fart kommer vara närmare 4 miljoner paket i månaden, säger Pär Svärdson, vd Apotea, i pressmeddelandet.

Bygglovet för den 30 000 kvadratmeter stora byggnaden är godkänt och kommer att påbörjas om två månader.

– Vi har lärt oss mycket under senaste åren när vi utvecklat automationen i Morgongåva. Nu känner vi oss nu redo att investera för framtiden och bygga upp ett än mer högautomatiserat logistikcenter från start där vi kommer att ha ett helt automatiserat flöde för 100 procent av våra beställningar, säger Pär Svärdson, i pressmeddelandet.

Mest läst