Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Vi stärker vår närvaro på marknaden”

Det går bra för Apoteket AB som gör ett starkt tredje kvartal, enligt delårsrapporten.

Enligt Apoteket AB:s delårsrapport uppgick nettoomsättningen under tredje kvartalet till 5 686 miljoner kronor, vilket är en ökning jämfört med året innan då samma siffra låg på 5 202 miljoner kronor.

– Apoteket fortsätter att anpassa sig efter våra kunders behov och rådande konjunktur. Det har visat sig vara framgångsrikt och vår tillväxt under kvartalet ger en tydlig indikation på att våra produkter, tjänster och erbjudanden värdesätts och uppskattas, säger Rasmus Nerman, Apotekets vd, i ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet uppgick till 178 miljoner, året innan låg den siffran på 153 miljoner, och rörelsemarginalen till 3,1 procent vilket är en ökning från 2022 då den låg på 2,9 procent.

Det totala resultatet uppgick till 204 miljoner kronor, vilket är en markant ökning från året innan då resultatet låg på 135 miljoner kronor.

– Under kvartalet har vi lanserat en ny e-handelsapp och invigt tre apotek. Vi har även genomfört omfattande tester av vårt nya e-handelslager i Eskilstuna. Lagerhyllorna har fyllts på med produkter, personal är på plats och de första beställningarna har skickats ut. Dessa satsningar stärker vår närvaro på marknaden, både digitalt och fysiskt, säger Rasmus Nerman i pressmeddelandet.

Mest läst