Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Så laddar jag min energi på hösten”

Så här halvvägs in på hösten har de flesta rutiner satt sig. Någonstans i alla rutiner och logistik försöker jag hitta tid att fylla på mina energidepåer. Så skriver förbundsordförande Agnieszka Madej i sin nya krönika.

Att träna och exempelvis springa upp och ner för Uppsalaåsen ett antal gånger, ger mig energi. Det är viktigt att ta sig tiden för det som ger energi för att orka med i vardagen, oavsett om det är trädgårdsarbete, måla, styrketräna eller ta en promenad.

När jag pratar om att fylla på med energi, börjar jag osökt tänka på vikten av balans mellan jobb och privatliv som är en av beståndsdelarna i en god arbetsmiljö. Du som medlem ska ha en god arbetsmiljö. Det är en av de viktiga frågor som förbundet kommer att arbeta vidare med under hösten tillsammans med frågan om möjlighet till rätt kompetensutveckling och att bra farmaceuter ska ha bra betalt.

Under hösten har förbundet en rad aktiviteter planerade, vilket också ger mig energi. Bland annat en kurs i LinkedIn och löneseminarier. Dessutom har Årets farmaceut och farmacistudent utsetts och det ska firas under en prisutdelning. Eftersom förbundet fyller 120 år det här året, kommer prisutdelningen att ha en särskild guldkant, vilket jag ser fram emot.

För att vi ska ha bästa förutsättningar att synliggöra vår profession och driva våra frågor framgångsrikt, behöver vi som förbund vara mobiliserade och ha en väl förankrad demokratisk organisation. Det är en av huvudfrågorna för fullmäktige i november. Arbetet med förbundets demokratiska översyn ska presenteras och ett förslag från förbundsstyrelsen om hur vi ska vara representerade på fullmäktige ska läggas fram till fullmäktige 2024. Fullmäktige är ett viktigt diskussionsforum, jag får energi av att vi utbyter kloka tankar.

Jag önskar dig en underbar höst och hoppas att vi får möjlighet att ses och tanka energi tillsammans.

Tre save the date för hösten:

  1. Prisutdelning till Årets Farmaceut och Farmacistudent, 18 oktober
  2. Apoteksdagen som förbundet är medarrangörer till, 7 november
  3. Fullmäktige, 25 november

Mest läst