Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Läkemedelshandlarna säger upp vd:n Fredrik Skepp

Läkemedelshandlarna lägger ned sitt servicebolag och säger upp vd:n Fredrik Skepp. Anledningen är att parallellimporten halverats det senaste året.

Läkemedelshandlarna är branschföreningen för de parallellimporterade företagen i Sverige. När Fredrik Skepp tillträdde som VD 2018 var det en nyinrättad tjänst och ett led i den långsiktiga ambition som Läkemedelshandlarna hade att “skapa ökad kunskap hos myndigheter, politiker och lagstiftare”.

Nu lägger branschorganisationen Läkemedelshandlarna ned sitt servicebolag Läkemedelshandlarna i Sverige AB och säger upp vd:n Fredrik Skepp, vilket Läkemedelsmarknaden var först med att uppmärksamma.

Beslutet är en konsekvens av den kraftigt minskade handeln med parallellimporterade läkemedel i Sverige.

— Intäkterna från handeln med parallellimportande läkemedel har nästan halverats under de senaste tolv månaderna. Det har påverkat alla medlemsföretag inom Läkemedelshandlarna negativt, säger Fredrik Skepp till Läkemedelsmarknaden.

Läkemedelshandlarnas styrelse gör bedömningen att branschorganisationen inte längre har en ekonomi som kan finansiera anställningen av en heltidsanställd vd.

Fredrik Skepp lämnar sin post den 30 november i år.

Han har tidigare arbetat på bland annat Foxfarmaci, MSD och Apoteket AB samt varit ordförande i Sveriges oberoende apoteksaktörers förening, Soaf.

Mest läst