Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Anders Tegnell skildrar lärdomar från pandemin i ny bok

Förre statsepidemiologen Anders Tegnell ger ut en bok om sina erfarenheter och lärdomar från pandemin. Han skildrar både de svenska vägvalen och intresset för hans person runtom i världen.

Anders Tegnell säger att han har skrivit boken för att bidra till lärdomar från pandemin. Boktiteln är Tankar efter en pandemi .  

— Förhoppningsvis kan boken vara en pusselbit när man i framtiden vill förstå vad som hände under de här åren och, kanske ännu viktigare, att den kan bidra till lärdomar inför nästa pandemin, säger han i ett pressmeddelande från förlaget.

I boken förmedlar han sina erfarenheter av en dramatisk tid. Han skildrar arbetet med pandemin och diskuterar de svenska vägvalen. Den ger även inblickar i de nordiska diskussionerna, Tegnells möte med den brittiske premiärministern Boris Johnson och de förödande konsekvenserna för unga flickor av skolnedstängningarna i Uganda.

Utöver detta finns självbiografiska inslag. Anders Tegnell skildrar sin uppväxt i bland annat Etiopien, tiden som nykläckt läkare i Laos och arbetet med ebola under 1990-talet.

Mest läst