Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtat slår för tillgänglighet, miljö och antibiotikaresistens

Apotekaren Eva Flock blir ny kanslichef för CBL-kansliet vid Läkemedelsverket, som samordnar den nationella läkemedelsstrategin, NLS. Miljö, tillgänglighet och antibiotikaresistens är några utmaningar som hamnar på hennes bord och som hon brinner för.

Eva Flock tillträder sin tjänst vid CBL-kansliet den 2 oktober. Närmast kommer hon från tjänsten som Regulatory affairs director på Abbvie, som är ett forskande biopharmaföretag. I över 17 år har hon arbetat med kvalitetssäkring och regulatoriska frågor.

— Jag ser fram emot att få fortsätta det viktiga arbetet med den nationella läkemedelsstrategin, säger Eva Flock i ett pressmeddelande från den nya uppdragsgivaren.

I en intervju med Läkemedelsvärlden utvecklar hon svaret och säger att det var rollen som lockade, att få bidra till samhället och en bättre och hållbar läkemedelsanvändning. På frågan om vilka de största utmaningarna blir säger hon att många frågor kräver en global ansats, exempelvis antibiotikaresistensen.

— De frågor som ligger nära mitt hjärta är miljö, tillgänglighet och antibiotikaresistens.

Läkemedelsverkets  generaldirektör Björn Eriksson säger att uppdraget att samla landets läkemedelsaktörer i den nationella strategin är högprioriterat.

Eva Flock tar över efter Madeleine Wallding.

CBL står för Centrum fär bättre läkemedelsanvändning.

Mest läst