Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceuter och läkare samarbetar på nätet

Patienter får recept utskrivna av läkare på Kry, råd av en farmaceut på Apohem och sina läkemedel hemskickade.
– Tillsammans gör vi det lättare för våra patienter att få råd från farmaceuter för att höja deras välmående, säger Lukas Didon på Kry.

Enligt Postnords E-barometer backade e-handeln i Sverige för första gången 2022, med två undantag: kläder och skor samt apoteksvaror. Mest växte apoteksvarorna med åtta procent.

Fler och fler väljer att hämta ut receptbelagda läkemedel på nätet men fortfarande hämtar 80 procent ut sina läkemedel i fysiska apotek. Enligt E-hälsomyndigheten är 99 procent av recepten numera e-recept, och därmed tillgängliga i den databas som gör det möjligt att få ut recepten genom nätapotek.

Nu lanserar Apohem och Kry en integration mellan Krys app och apohem.se. När patienten avslutat ett digitalt besök hos en en läkare eller psykolog hos Kry kan hen få rådgivning av en farmaceut på Apohem och sedan få sina läkemedel hemskickade.

— Tillsammans gör vi det lättare för våra patienter att få tillgång till sina recept på ett säkert sätt och få råd från farmaceuter för att höja deras välmående, säger Lukas Didon, VP Commercial and Partnerships på Kry i ett pressmeddelande.

Mest läst