Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Farmaceuter ska ha ett hållbart arbetsliv”

Med ett nytt år kommer nya utmaningar. Vilka utmaningar kommer du att ta dig an under 2023? För mig är en av de mest spännande utmaningarna att leda Sveriges Farmaceuter. Så skriver nya förbundsordförande Agniezska Madej i sin första krönika i Svensk Farmaci.

Jag har fått förtroendet att leda förbundet de kommande tre åren. Det är ett förtroende som jag är både tacksam och glad att jag har fått av er medlemmar.

Bland det första jag kommer att göra som er nya ordförande är att sätta mig in i respektive sektions viktiga frågor. På fullmäktige i november var det många intressanta diskussioner mellan medlemmar. En väldigt kort sammanfattning är att vi har mycket gemensamt och det som förenar oss är att vi alla är farmaceuter oavsett var vi jobbar eller vilken sektion som vi tillhör. Min förhoppning är att kunna träffa er medlemmar i olika forum som sektionsstyrelserna, akademikerföreningar och aktiviteter som förbundet ordnar. Jag ser fram emot att få lära mig mer om er, era yrkes­roller och de utmaningar som ni ställs inför inom ert yrkesutövande och område.

En annan aktuell fråga just nu är avtalsrörelsen. Den senaste avtalsrörelsen kantades av en pandemi som hade en påverkan på det mesta. En avtalsrörelse som sköts på framtiden. I år har vi nästan lämnat pandemin bakom oss och lever i en tid som präglas av andra oroligheter. Hur avtalsrörelsen kommer att bli kommer vi snart att få reda på. Farmaceuter ska ha ett hållbart arbetsliv, det ska leda vårt arbete i avtalsrörelsen.

I år fyller Sveriges Farmaceuter 120 år och vi är ett av Sveriges äldsta fackförbund. Under året kommer vi bjuda in er att uppmärksamma det med oss på olika sätt. När det finns utmaningar, ska det också finnas firande! 

Följ oss på Sveriges Farmaceuters sociala medier eller titta in på vår hemsida för mer information.

Mest spännande just nu

  • Att få börja arbeta med styrelsen och komma i gång med vårt viktiga arbete för förbundet.
  • Att följa avtalsrörelsen och se resultatet.
  • Att följa debatten kring Läkemedels­verkets förslag om skärpta regler kring e-handel, en viktig och aktuell fråga där Sveriges Farmaceuter är remissinstans.

Mest läst