Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Per Alfredsson ny vd på Astra Zeneca i Sverige

Civilingenjören Per Alfredsson tar idag över som vd för Astra Zeneca Sverige.

Per Alfredsson är ingen nykomling i företaget – han har jobbat på Astra Zeneca i över 25 år. Där har han skaffat sig erfarenhet av att arbeta med globala produktions- och leveranskedjor. Under pandemin ansvarade han för etableringen och uppstarten av ett tillverkningsnätverk med fler än 25 partners i över 15 länder för Astra Zenecas vaccin som i dag har distribuerats i över tre miljarder doser.

I botten har Per Alfredsson en civilingenjörsexamen i kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

— Att ta över som vd för den svenska verksamheten är en spännande utmaning, samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. Astra Zeneca betyder mycket för Sverige och jag är stolt över det som våra över 7 400 medarbetare här bidrar med på global nivå i företaget och för patienter över hela världen. Det är viktigt att vi fortsätter arbetet med att utveckla samarbetet med akademi, näringsliv och offentlig sektor för att stärka life science-sektorns förutsättningar att utvecklas långsiktigt och hållbart i Sverige, säger han i ett pressmeddelande.

Per Alfredsson tar över efter den avgående vd:n Katarina Ageborg, som nu väljer att gå i pension.

— Jag är väldigt glad över att Per har tackat ja till uppdraget och att han kommer att fortsätta utveckla Astra Zenecas starka position i Sverige. Bolaget är inne i en spännande fas med många nya behandlingar och tillväxt som sträcker sig över alla våra terapiområden. Det har varit en ynnest att verka i ett företag som forskar fram och förser patienter världen över med livsförändrande läkemedel, säger Katarina Ageborg i samma pressmeddelande.

Mest läst