Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Novo Nordisk är världens bästa arbetsplats

Novo Nordisk är den bästa arbetsplatsen i världen, enligt ett brittiskt analysföretag. Ytterligare sex läkemedelsföretag återfinns på 20-i-topplistan.

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordiskt hamnar i topp bland bra arbetsplatser när analysföretaget ”Best place to work” rankar arbetsplatser i världen. Men de är inte ensamma läkemedelsföretag på listan, inte mindre än sju internationella läkemedelsföretag återfinns på topp-20-listan.

Det brittiska analysföretaget ”Best place to work” har i över 20 år analyserat och rankat arbetsplatser i världen och genomför en ambitiös genomgång där HR-avdelningar och de anställda får svara på anonyma enkäter för att avgöra hur väl arbetsplatsen fungerar. På den internationella scenen anses deras resultat, enligt dem själva, vara platinum standard för att identifiera bra arbetsplatser.

Av de fyra bästa arbetsplatserna i världen är tre läkemedelsföretag, förutom danska Novo Nordisk som toppar kommer japanska Takeda på plats nummer två och amerikanska MSD på plats nummer fyra. Det enda företaget som inte är ett läkemedelsföretag i toppen är det amerikanska dataföretaget Dell.

På plats sex återfinns sedan företaget Alcon följt av Astra Zeneca på plats sju.

I slutet av 20-i-topplistan dyker sedan både franska Servier och schweiziska Roche upp.

Mest läst