Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Veronica Arthurson ny direktör på Läkemedelverket

Veronica Arthurson utsågs idag till ny ordinarie chef för verksamhetsområde Användning på Läkemedelsverket.

Veronica Arthurson, som har varit tillförordnad chef för verksamhetsområdet sedan oktober 2022, blir nu alltså dess ordinarie chef. Därmed blir hon en av fyra verksamhetsdirektörer, direkt underställd Läkemedelsverkets generaldirektör Björn Eriksson.

— Jag ser fram emot att fortsätta som direktör för det här viktiga verksamhetsområdet. Det ska bli roligt att utveckla och leda arbetet framåt i en spännande tid med många utvecklingsmöjligheter, säger Veronica Arthurson i ett pressmeddelande.

Hon är utbildad läkare och docent i mikrobiologi. Veronica Arthurson började jobba på Läkemedelsverket 2015 och de senaste åren har hon varit chef för enheten för läkemedelssäkerhet som är en av fyra enheter inom verksamhetsområde Användning.

— Det känns tryggt att Veronica, med all sin chefserfarenhet, utvecklingsdriv och vetenskapliga kompetens, nu axlar rollen som ordinarie direktör för ett viktigt område. Läkemedelssäkerhet och de ökande problemen med rest- och bristsituationer i Sverige och resten av Europa är högprioriterade frågor för Läkemedelsverket, säger generaldirektör Björn Eriksson i samma pressmeddelande.

Mest läst