Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fredrik Boström utsedd till Årets apoteksprofil

Sveriges Apoteksförenings chefsfarmaceut Fredrik Boström har idag utsetts till Årets apoteksprofil 2022 av tidningen Dagens Medicin.

[Uppdaterad 2022-12-09 9:22]

— Enligt motiveringen fick jag utmärkelsen för mitt arbete med de farmaceutiska tjänsterna, säger en glad Fredrik Boström, direkt ifrån ceremonin.

Hela motiveringen till hans utmärkelse lyder: “Inom ramen för TLV:s regeringsuppdrag att under en försöksverksamhet prova olika farmaceutiska tjänster på Sveriges apotek har Fredrik varit projektledare och den sammanhållande länken för apoteken och myndighetens arbete. Farmaceutiska tjänster syftar till att förbättra läkemedelsanvändningen med hjälp av den farmaceutiska kompetensen på öppenvårdsapotek, och där är Fredrik en viktig ambassadör för utvecklingen.”

Vid samma ceremoni utsågs även Enrico Baraldi, projektledare i samverkansplattformen Platinea (PLATtform för INnovation av Existerande Antibiotika), till Årets läkemedelsprofil 2022. Tyvärr kunde han inte närvara på plats.

Utmärkelserna delas ut efter nomineringar från prenumeranterna av nyhetstjänsten Läkemedelsmarknaden, som är en systerpublikation till Dagens Medicin, samt från medlemmar i Dagens Medicins ledarskapsnätverk Pharma Network.

Mest läst