Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Niklas Hedberg får toppuppdrag inom EU

TLV:s chefsfarmaceut Niklas Hedberg utsedd till vice ordförande i EU:s samordningsgrupp för ”Health Technology Assessment”, HTA.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets chefsfarmaceut, Niklas Hedberg, har blivit utnämnd till vice ordförande i The HTA Coordination Group, HTACG. Det är en EU-samordningsgrupp för unionens alla ”Health Technology Assessment”-myndigheter såsom TLV i Sverige.

Samordningsgruppen inrättades i somras och hade i måndags sitt andra möte. Då valdes en topptrio för gruppen som ska leda arbetet under de kommande två åren.

Till ordförande valdes Roisin Adams, Irland, till vice ordförande med särskild expertis inom läkemedelsområdet valdes Niklas Hedberg, chefsfarmaceut på TLV och till vice ordförande med särskild expertis inom medicinteknikområdet valdes Marco Marchetti, Italien.

— Vi är mycket glada att Niklas Hedberg blivit vald till denna viktiga roll. Att Sverige har en av posterna i ordförandekollegiet innebär att vi får möjlighet att bidra till och påverka utformningen av det nya europeiska systemet för HTA-utvärderingar på nära håll. Jag gratulerar både Niklas och TLV till den här utnämningen, säger TLV:s generaldirektör Agneta Karlsson i ett pressmeddelande.

Niklas Hedberg är sedan tidigare även ordförande för EUnetHTA21 Consortium Exceutive Board. Han behåller denna post fram till att EUnetHTA – “European Network for Health Technology Assessment”-projektet avslutas i september 2023.

Andra läser