Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek i Göteborg rånat

I morse rånades apoteket i Kärra centrum i Göteborg. En man fick med sig narkotikaklassade läkemedel efter att ha hotat personalen med ett metallföremål.

Polisen larmades vid niotiden i morse till Apoteksgruppens apotek i Kärra centrum i norra Göteborg. En man hade rånat apoteket på narkotikaklassade läkemedel. Enligt uppgift hade han något slags metallföremål, men det är fortfarande oklart vad det var.

— Det verkar handla om någon slags järnrör, men vi kan inte säga exakt. Det verkar i alla fall inte ha varit ett vapen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till Göteborgsposten.

Ingen person skadades vid rånet, enligt polisen.

Mannen lämnade apoteket och tog sig i riktning mot ett skogsparti och polisen söker honom nu i området.

Rån och rånförsök mot apotek ökar i Sverige. Enligt statistik från Sveriges Apoteksförening hade det, fram till oktober, skett 19 rån eller rånförsök mot svenska apotek under 2022. I sig en toppnotering för de senaste fem åren, som nu alltså ökar ytterligare.

Ökningen beror till del på en våg av apoteksrån i Västmanland, som Sveriges Farmaci tidigare har rapporterat om. Och så sent som igår eftermiddag inträffade ytterligare ett rånförsök mot ett apotek i Västmanland. Där kunde en 25-årig man gripas av polisen sedan han försökt tilltvinga sig narkotikaklassade läkemedel på ett apotek i Hallstahammar, enligt P4 Västmanland.

Idag intervjuades Sveriges Farmaceuters ordförande Sandra Jonsson i P4 Västmanland om det stora antalet apoteksrån i regionen.

Läs mer på Svensk Farmaci: Våg av apoteksrån i Västmanland

Mest läst