Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nu byter Lloyds namn till Doz

I höst byter Lloyds Apotek namn till Doz Apotek. De nya skyltarna har redan börjat sättas upp på apotek i Stockholm och byts successivt ut på kedjans apotek runt om i landet.

— Vi håller på för fullt. Nu byter vi externa skyltar och folierar om fönsterrutorna. Vi byter också ut alla inredningsdetaljer som hänvisar till Lloyds Apotek, så att det står Doz Apotek istället, säger Stig Tornell, vd för apotekskedjan.

Stig Tornell, vd för apotekskedjan.

Det krävs bygglov för att sätta upp skyltar, vilket gör att det tar lite tid. Stig Tornell räknar dock med att kedjans 73 fysiska apotek, som finns på ett 40-tal orter i Sverige, har genomfört namnbytet till årsskiftet.

— Vi gör den fysiska omprofileringen först. Sedan, i december någonstans, så skiftar vi över till dozapotek.se, säger han.

Namnbytet hänger ihop med ett ägarbyte ifjol, då nederländska CEPD.N.V tog över Lloyd Apoteks svenska verksamhet från amerikanska McKesson.

— CEPD.N.V har verksamhet i bland annat Polen. De äger Doz apteka som är en av Polens största apotekskedjor. Då får vi väldigt mycket synergieffekter när det gäller egna märkesvaror och butikskoncept, säger Stig Tornell.

Lloyds apotek byter namn till Doz apotek

Doz Apoteks nya logotyp.

Mest läst