Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

En ny oro i världen ger perspektiv

I skrivande stund har vi precis fått en lättare tillvaro när det gäller covid-19 som vi har levt med i två år. Vi såg ljuset i tunneln och såg fram emot att allt skulle bli normalt igen. Men tyvärr har vi nu en annan, i mitt tycke värre kris: ett krig som pågår väldigt nära oss i Sverige.

Jag vill skänka en tanke till de många medborgare i vårt land som på ett eller annat sätt har upplevt krig. Det pågående kriget väcker minnen. Mediabevakningen är av naturliga skäl stor, och informationsflödet kan kännas enormt att hantera. För många av oss väcker det frågor och en oro, men även ett engagemang. Det påverkar oss alla på olika sätt, men de flesta av oss har sannolikt fått nya perspektiv. När detta nummer släpps hoppas jag innerligt att situationen i världen är bättre.

En spännande händelse denna vår är att sedan i mars erbjuds den första farmaceutiska tjänsten på 150 av landets apotek. Det är jätte spännande att följa utvecklingen och jag har redan hört om några lyckade rådgivningar som skett på ett par av dessa apotek. Jag hoppas att tjänsten har fått ännu mer genomslag när detta når er läsare. På apoteken är medarbetarna redo att få bidra till patienternas läkemedelsbehandling genom denna och andra tjänster!

Förbundet har genom offentligsektionens styrelse ett pågående projekt, FRIHSK-projektet, för att definiera de olika yrkesrollerna för farmaceuter i regionerna. Målet med projektet är bland annat att detta ska medverka till karriär-, kompetens- och löneutveckling. Du kan läsa om projektet här på förbundssidorna.

Avslutningsvis vill jag och förbundet önska er alla en fin sommar!

Tre viktiga händelser inom förbundet…

· Nu kan du rösta på de personer du önskar ska ingå i de nya styrelserna för apoteks-, offentlig- och industrisektionen. Ta chansen och var med och påverka!

· Tidigare i maj valdes en ny styrelse för studentsektionen fram under deras årsmöte. Jag ser fram emot ett gott samarbete under det kommande året!

· Förbundsstyrelsen och kansliet kommer äntligen kunna ha en hel dag tillsammans i maj. Syftet är att stärka samarbetet och planera kommande verksamhet.

Mest läst