Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronan är årets e-apotek, Apotea får hållbarhetspris

Två e-apotek prisades vid Pricerunners e-handlargala 2022. Kronan som bästa e-apotek och Apotea för sitt hållbarhetsarbete.

Jämförelsesajten Pricerunner har prisat årets e-handlare i sin årliga tävling som de anordnat sedan 2006. Vinnarna koras dels genom kundernas omdöme och dels genom ett ”mystery shopping”-moment där alltifrån leverans till kundbemötande har satts på prov, enligt Pricerunner. Vid prisceremonin, som skedde i onsdags kväll, utnämndes Kronans Apotek till årets e-handel i kategorin hälsa med motiveringen:

”Få segment hade så vass konkurrens i årets tävling som Hälsa, med flera riktigt starka aktörer som lyckades samla in häpnadsväckande stora antal röster. Men i slutändan tog Kronans Apotek hem vinsten som Årets e-handlare 2022 inom kategorin, med många leveransalternativ och ett tydligt hållbarhetstänk genom hela köpupplevelsen.”

Hannes_Hasselrot, vd på Kronans Apotek.

— Det känns fantastiskt kul att vinna årets e-handlare i vår kategori. Det är ett kvitto på att vår vårt sätt driva hållbar e-handel med människan i fokus verkligen fungerar, säger Hannes Hasselrot, vd på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

Apotea, som mer eller mindre har prenumererat på utmärkelsen årets e-apotek sedan 2016 och dessutom utnämnts till totalvinnare 2016, 2018 och 2019, fick se sig slagen av Kronan i år, men blev ändå inte lottlösa. I den för året helt nya kategorin Årets hållbarhetspris blev Apotea den första vinnaren med motiveringen:

“Det är många som slår på stora trumman när det kommer till sitt hållbarhetsarbete, men desto färre som faktiskt gör någonting åt det i sin verksamhet. Apotea däremot är ett utmärkt exempel på företag som inte bara talk the talk, utan också walk the walk. Med miljövänliga leveranser, ett optimerat emballage och flera hållbara initiativ under årets gång inspirerar Apotea både oss och andra svenska e-handlare till att bli bättre i hållbarhetsfrågan.”

Priset som årets e-handlare totalt gick i år till Babyland.

Andra läser