Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Min önskelista för 2022”

Jag önskar nya friska vindar att andas in och tid för reflektion. Men skulle jag sätta upp en önskelista med lite mer fysiska ting för året som kommer skulle den se ut så här, skriver Jennifer Nilsson i ett nytt blogginlägg.

För många betyder ett nytt år en nystart. Kanske i form av ett nyårslöfte eller en tanke om “ett nytt jag”. Men för de flesta stannar det mest vid att vara en tanke, eller så kanske det är i själva planerandet av utförandet som det brister, vad vet jag. Någonting jag vet är i alla fall att det som jag önskar av ett nytt år alltid är mer psykiska än fysiska ting. Jag önskar nya friska vindar att andas in och tid för reflektion. På vilken plats vill jag vara? Hur mår jag när jag känner mig som allra bäst – och vad behöver jag för att nå just dit så ofta det bara går?

Problemet med det nyårslöftet är att det är väldigt diffust, det finns liksom inget definierat mål i det. Men nu när jag tänker efter så är det kanske det som är meningen, att jag i början av året bara ska få ta mig lite tid att reflektera över på vilken plats jag vill vara. Både i sinnet och i livet. Det är nog först efter man har kommit fram till ett svar man känner sig bekväm med på den frågan som man kan man börja sätta upp mer praktiska mål tänker jag. Och kanske är det i den änden man måste börja när man löser de flesta strukturella problemen?

Men om jag nu skulle få sätta upp en önskelista med lite mer fysiska ting för året som kommer så skulle den troligtvis innehålla detta:

 • Att jag och mina nära håller sig friska
 • Att majoriteten av alla sammankomster ska vara fysiska och inte tvärtom
 • Att jag vågar ta mig utanför min comfort-zone ännu mer
 • Att jag får ta examen med mina kursare
 • Att uppstarten med farmaceutiska tjänster på apoteken gör succé
 • Att jag får möjlighet att ta semester
 • Att inte en enda person till ska dö av covid-19
 • Att jag får tid att umgås med mina nära
 • Att vi tar tag i arbetsmiljön på apoteken
 • Att jag får syssla med någonting där jag känner att jag gör skillnad
 • Att någon löser klimatkrisen (okej, det är kanske en lite väl ambitiös önskan)

Om jag kan bocka av åtminstone några av dessa punkter när året är slut, så kan jag skatta mig lycklig, tycker jag!

Hoppas även ni får en fin början på det nya året.

Allt gott,

Jennifer

Mest läst